Kapcsolat

 

Kalibrálás

A minőségbiztosítási rendszerek megkövetelik a kalibrált mérőeszközök, műszerek használatát. Az akkreditált kalibrálás biztosítja a nemzeti és nemzetközi etalonokra történő visszavezethetőséget. Lehetőséget biztosítunk gyártói és magyar akkreditált laborban történő kalibrálásra is.

Tanácsadás

A mérési feladat ismeretében az adott célnak leginkább megfelelő műszert ajánljuk partnereinknek. A felhasználóktól kapott előzetes információ alapján az általunk ismert és elérhető műszerek közül az optimális megoldás(oka)t ajánljuk ügyfeleinknek.

Bemutató

A rendelkezésre álló műszerek kipróbálására is lehetőséget biztosítunk. A bemutató során a felhasználó által biztosított mintákon végzünk méréseket. Az eredmények ismeretében partnereink könnyebben eldönthetik, hogy melyik műszer az optimális az adott feladat megoldására.

Hírlevél

Cégbemutatkozás

Elektrophysik GmbH

Alapítva: 1947.

A felületvizsgáló műszerek egyik vezető gyártója.

A precíziós műszerek széles skáláját fejleszti és gyártja a kölni központú cég.

A cég számára a legfontosabb a minőség. Az ISO9001 minőségbiztosítási rendszer a tervezéstől a gyártáson át a szolgáltatásokig szabályozza a folyamatokat. Cél: Minden feladatra a legmegfelelőbb műszert ajánlhassák.

Az ElektroPhysik alapítása óta úttörő szerepet tölt be a roncsolásmentes rétegvastagság-mérésben.A cég sikeresen halad a rétegvastagság-mérés nemzetközi standardizációjában a nemzeti és nemzetközi standardizáló testületekkel, kutatóintézetekkel és egyetemekkel együttműködve.

Precimer Kft.

Alapítás: 2010.      

Fő tevékenység: mérőeszközök, mérlegek, súlyok kereskedelme, kalibrálása, hitelesítése és javítása.

Az egyszerű mérőeszközöktől a mérőgépekig terjedő termékkínálatnak és a sok éves tapasztalatnak köszönhetően partnereink köre folyamatosan bővül.

2015-től a német ElektroPhysik magyarországi képviseletére is megbízást kaptunk.

www.precimer.hu

 

Web áruházak:

PreciShop.hu

MahrShop.hu

MitutoyoShop.hu

KernShop.hu

MiniTest 700

ElektroPhysik rétegvastagságmérő
MiniTest 700-as sorozat

Az ElektroPhysik MiniTest 725-735-745-ös rétegvastagság-mérő családja a rétegvastagság-mérők legpontosabb és legsokoldalúbb műszereinek számítanak. A készülékcsalád legfontosabb jellemzői:

 • Mérőfejben történő adatfeldolgozás
 • A MiniTest 745-ös típushoz valamennyi mérőfej vezeték nélkül csatlakoztatható.
 • Kopásálló mérőfelületek
 • Méréstartomány 15 mm rétegvastagságig
 • Grafikus menüvezérlés szöveges felirattal 20 különböző nyelven

A készülék 3 változata

 • MiniTest 725: Mérőfej a készülékbe épített
 • MiniTest 735: Mérőfej a készülékkel vezetékkel összekötve.
 • MiniTest 745: A készülékbe a mérőfej mintegy beépített mérőfej bedugható vagy kábellel összecsatlakoztatható illetve Bluetooth-on keresztül vezeték nélkül is összekapcsolható.

A MiniTest 700-as család rétegvastagság-mérőivel roncsolás mentesen mérhetők nem mágnesezhető rétegek (festék, műanyag, króm, egyéb galvanikus nem mágnesezhető rétegek, stb.) ferromágneses hordozóanyagon (acél, vas) valamint szigetelő rétegek (lakk, zománc, műanyag, eloxált rétegek, stb.) elektromosan vezető hordozóanyagon mint pl. alumínium, réz, titán vagy ausztenites nemesacél.

Mérőfejek

A rétegvastagság-mérők valamint a speciális mérőfejek több évtizedes fejlesztési tapasztalatának köszönhetően a legmodernebb technológia a SIDSP mérőszenzorok bevezetésével az ElektroPhysiknek piacvezető szerepét a roncsolásmentes rétegvastagság-mérésben ismételten sikerült megtartania.

A SIDSP vagyis a "Sensor Integrated Digital Signal Processing" azt jelenti, hogy a mért érték begyűjtése, szűrése, feldolgozása egy speciális (DSP) mikroprocesszor által a mérőfejben megy végbe.        

Ennek az eljárásnak az előnyei a felhasználó számára:

 • Átlagon felüli precizitás és ismétlési pontosság
 • A teljes méréstartomány hőmérsékletkompenzációja
 • Kopás ellen védett, polírozott szondapólusok
 • Zavarvédelem nagy áramerősségű, elektromágneses befolyással szemben
 • Méréstartomány 15 mm rétegvastagságig
 • Belső karakterisztika akár 50 alátámasztási pontra (gyári kalibrálással)
 • Színes fémek vezetőképességének automatikus kompenzációja

Amennyire sokrétű lehet egy mérési feladat, annyira sokrétűek az Elektrophysik műszerek és mérőfejek.

Az Önnek legalkalmasabb rétegvastagság-mérő és mérőszenzor kiválasztásához szívesen adunk tanácsot.

Fogadja el ajánlatunkat és hívjon bennünket, vagy küldjön egy e-mailt. Megkeressük az Önnek legmegfelelőbb összeállítást, de a mérőeszköz használatában is szívesen állunk rendelkezésére.

A szaktanácsadás vevőinkkel szembeni kötelezettségeink egyike és természetesen ingyenes.

Alkalmazási területek

A kompakt designnak valamint a csatlakoztatható mérőfejek gazdag kínálatának köszönhetően a MiniTest 725-735-745 különféle mérési feladatra használható.

 • Apró alkatrészeknél, vékony fémpántokon, hornyokban kitűnően alkalmazhatók világviszonylatban is a legkisebb, 2,5 mm átmérőjű mérőfejek.
 • Karosszériák méréséhez szintén kaphatók speciális mérőfejek, amelyek a munkadarab geometriájánál, a karosszérialemez vastagságával szemben felmerülő problémákra kevésbé érzékenyek.
 • A repülőgép gyártásban speciális alumínium-, illetve titánötvözetek használatosak, melyek egyedi mérési módszert igényelnek. A MiniTest 700-as rétegvastagság-mérők automatikusan kompenzálják a "nemvas-fémek" vezetőképességét így a műszer újrakalibrálása nélkül mérhetünk különböző anyagokon.
 • Hornyok, csövek, nehezen megközelíthető felületeire speciális csőszenzor áll rendelkezésre.
 • Nagy méretű acélszerkezetek korrózióvédelméhez szükséges méréseknél mint pl. hidak, hajók gyakran fordul elő, hogy a helyszínen nagy mennyiségben végeznek méréseket, majd a kiértékelésre csak később kerül sor.
 • Poros, nedves környezethez mint pl. építési területek, hajógyárak legalkalmasabbak a Heavy-Duty mérőfejek, amelyek helytállnak ilyen jellegű környezetei behatásokkal szemben is.
 • Acélra felvitt vastag, tűzvédő- illetve csővezeték-bevonatokra használatosak az F 15-ös mérőfejek. Ezek 15 mm rétegvastagság mérésére is alkalmasak..
 • Erősen kopó és érdes felületű mérésekhez speciális mérőfej választható.
 • A minőségbiztosításban szükséges adatátvitelt és feldolgozást könnyítik meg a műszerek adatkimenetei.
 • Az adatokat kábelen USB kimeneten, vezetékmentesen pedig Blutoothon keresztül továbbíthatjuk az adatfeldolgozó programba pl. a CAQ-Software QUIPSY-be.

Mérési üzemmódok

 • Egyedi mérés
  Egyedi mérési üzemmódban a készülék percenként 70 mérési érték bevitelére és elmentésére alkalmas.
 • Folyamatos mérés
  Folyamatos mérési üzemmódban a műszer másodpercenként 20 mérést végez. Ezzel az üzemmóddal mérési sorozat végezhető, amellyel megállapítható, hogy a réteg hol a legvékonyabb illetve a legvastagabb. A mérési sorozat mérési értékeit a készülék folyamatosan elmenti.

Használat

A műszer használatát grafikus felületű menürendszer segíti. További segítséget nyújtanak a 20 nyelven beállítható kiegészítő illetve magyarázó felíratok.

Az előre beprogramozott, a nemzetközi szabványelőírásoknak (ISO, SSPC) megfelelő kalibrálási eljárásokkal a készülék kalibrálása gyorsan elvégezhető. Durva felületek mérésére a menüben külön erre a feladatra létrehozott felhasználói utasítás található.

Adatátvitel

A MiniTest 725 / 735 / 745-ös műszerekben rögzített mérési adatokat USB vagy Bluetooth porton keresztül számítógépre, táblagépre, okos telefonra továbbíthatjuk. A 725-ös, 735-ös típusokban 10.000 mérési érték rögzíthető a MiniTest 745 típusban 100.000.

A hatalmas tárhely kapacitás lehetővé teszi, hogy a méréseket helyszínen rögzítsük, majd egy későbbi időpontban készítsük el a számítógépes kiértékelést, archiválást.

A műszerhez MSoft 7 basic adatátviteli szoftver jár. Az opcionálisan rendelhető MSoft 7 professional program lehetővé teszi a mérési adatok kiértékelését. rendszerezését, karbantartását.

 

 

 

Honlap készítés